25% BULK KORTING

Chili con carne

Wie is er niet dol op chili con carne? Een simpel gerecht, rijk van smaak en boordevol voedingsstoffen. Lekker in combinatie met rijst, maar ook bij nacho’s een echte aanrader.

Tip: maak een grote hoeveelheid klaar en vries een gedeelte in. 

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 paprika 
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gram vegan gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje maïs (140 gr)
  • 1 blik kidneybonen (250 gr)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • Peper naar smaak 

 Zo maak je het: 

  1. Snijd alle groenten in stukjes;
  2. Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie;
  3. Bak hierin de ui en paprika;
  4. Voeg hierna geperste of gesneden knoflook toe en roer goed door;
  5. Voeg nog een beetje olijfolie toe en bak het gehakt mee;
  6. Hierna kun je de tomaten, mais en kidneybonen erbij voegen (de mais en kidneybonen eerst even uitlekken);
  7. Tot slot voeg je de kruiden toe (2 tl paprika poeder, 1 tl komijn, 1/2e tl chilipoeder en peper naar smaak);
  8. Laat een minuutje of 10 pruttelen op laag vuur;
  9. Serveer met rijst, nacho’s en vegan crème fraîche.  

Voedingswaarden per portie 

Calorieën:                   270 kcal

Koolhydraten:             31,04 gr

Suiker:                        13,93 gr

Vet:                             5,33 gr

Eiwit:                           20,12 gr

Vezels:                       12,5 gr