Gratis verzending vanaf € 60,- | Voor 20.00 besteld is dezelfde dag verzonden | Gratis shakebeker vanaf een bestelling van € 75,-

Gevulde portobello

Voor iedereen die van de smaak van feta – en geitenkaas houdt, is dit echt een heerlijk plantaardig recept. Portobello’s gevuld met spinazie, vegan feta en rijst.
Tip: gebruik zilvervliesrijst als goede bron van vezels.  

Wat heb je nodig voor 1 portie (2 portobello’s)?

  • 200 gram verse spinazie 
  • 2 teentjes knoflook
  • 65 gram violife greek white
  • 35 gram ongekookte (zilvervlies)rijst;
  • 2 portobello’s
  • 5 gram pijnboompitten
  • Chilivlokken
  • Peper en zout 

 Zo maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en voeg de spinazie toe totdat het is geslonken;
  3. Pers of hak de knoflook fijn en voeg toe aan de spinazie;
  4. Doe vervolgens in kleine stukjes de fetakaas bij de spinazie en laat langzaam smelten; 
  5. In de tussentijd kun je de rijst koken. Ik gebruik ongeveer 35 gram ongekookte rijst (=100 gram gekookt). Optioneel: maak de rijst klaar met een bouillonblokje bospaddenstoelen;
  6. Als de kaas is gesmolten en de rijst is gekookt, kun je de rijst bij de spinazie voegen. Roer vervolgens goed door;
  7. Voeg een halve tot hele theelepel chilivlokken toe (afhankelijk van pittigheid);
  8. Breng verder op smaak met peper en zout; 
  9. Hol de portobello’s uit met een lepel. De portobello restjes kun je toevoegen aan het spinaziemengsel; 
  10. Plaats de uitgeholde portobello’s in een ingevette ovenschaal;
  11. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel, garneer met pijnboompitten en zet voor 15-20 min in de oven op 180 graden.  

Voedingswaarden per portie 

Calorieën:                   483 kcal

Koolhydraten:             50,89 gr

Suiker:                        6 gr

Vet:                             24,91 gr

Eiwit:                           14,25 gr

Vezels:                       11 gr