Gevulde portobello
Voor iedereen die van de smaak van feta – en geitenkaas houdt, is dit echt een heerlijk plantaardig recept. Portobello’s gevuld met spinazie, vegan feta en rijst.
Tip: gebruik zilvervliesrijst als goede bron van vezels.
Wat heb je nodig voor 1 portie (2 portobello’s)?
- 200 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 65 gram violife greek white
- 35 gram ongekookte (zilvervlies)rijst;
- 2 portobello’s
- 5 gram pijnboompitten
- Chilivlokken
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en voeg de spinazie toe totdat het is geslonken;
- Pers of hak de knoflook fijn en voeg toe aan de spinazie;
- Doe vervolgens in kleine stukjes de fetakaas bij de spinazie en laat langzaam smelten;
- In de tussentijd kun je de rijst koken. Ik gebruik ongeveer 35 gram ongekookte rijst (=100 gram gekookt). Optioneel: maak de rijst klaar met een bouillonblokje bospaddenstoelen;
- Als de kaas is gesmolten en de rijst is gekookt, kun je de rijst bij de spinazie voegen. Roer vervolgens goed door;
- Voeg een halve tot hele theelepel chilivlokken toe (afhankelijk van pittigheid);
- Breng verder op smaak met peper en zout;
- Hol de portobello’s uit met een lepel. De portobello restjes kun je toevoegen aan het spinaziemengsel;
- Plaats de uitgeholde portobello’s in een ingevette ovenschaal;
- Vul de portobello’s met het spinaziemengsel, garneer met pijnboompitten en zet voor 15-20 min in de oven op 180 graden.
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 483 kcal
Koolhydraten: 50,89 gr
Suiker: 6 gr
Vet: 24,91 gr
Eiwit: 14,25 gr
Vezels: 11 gr