Heerlijke eiersalade zonder ei
Met een handjevol ingrediënten zet je binnen no time deze vegan ‘eier’salade op tafel. De basis voor deze salade is tofu.
Tip: Maak hiervan een grotere hoeveelheid, zodat je voor een aantal dagen heerlijk broodbeleg hebt.
Wat heb je nodig voor 5 porties?
- 1 blok tofu
- 3 grote eetlepels vegan mayo (ik koos voor Hellmans)
- 1 flinke theelepel mosterd
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Een snufje chilipoeder
- Flink wat peper en zout
- Bieslook
Zo maak je het:
- Prak de tofu met een vork en laat goed uitlekken;
- Snijd de bieslook fijn;
- Voeg de mayonaise, mosterd en kruiden toe aan de tofu en meng goed door elkaar;
- Voeg de bieslook toe;
- Maak op smaak met flink wat peper en zout.
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 148 kcal
Koolhydraten: 1,55 gr
Suiker: 1,07 gr
Vet: 11,76 gr
Eiwit: 8,83 gr
Vezels: 0,8 gr