25% BULK KORTING

Heerlijke eiersalade zonder ei

Met een handjevol ingrediënten zet je binnen no time deze vegan ‘eier’salade op tafel. De basis voor deze salade is tofu.

Tip: Maak hiervan een grotere hoeveelheid, zodat je voor een aantal dagen heerlijk broodbeleg hebt.  

Wat heb je nodig voor 5 porties? 

  • 1 blok tofu
  • 3 grote eetlepels vegan mayo (ik koos voor Hellmans)
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een snufje chilipoeder
  • Flink wat peper en zout 
  • Bieslook

 Zo maak je het: 

  1. Prak de tofu met een vork en laat goed uitlekken;
  2. Snijd de bieslook fijn;
  3. Voeg de mayonaise, mosterd en kruiden toe aan de tofu en meng goed door elkaar;
  4. Voeg de bieslook toe;
  5. Maak op smaak met flink wat peper en zout.  

Voedingswaarden per portie

Calorieën:                   148 kcal

Koolhydraten:             1,55 gr

Suiker:                        1,07 gr

Vet:                             11,76 gr

Eiwit:                           8,83 gr

Vezels:                       0,8 gr