30% NIEUWJAARS KORTING

Pasta met gegrilde groenten

Een heerlijke pasta met een saus van verse gegrilde groenten. Zo krijg je je dagelijkse portie groenten met gemak binnen, want hmmmmm deze pasta is echt lekker!

 Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 uien 
  • 1 courgette 
  • 2 rode pepers (voor iets minder pit gebruik je 1 rode peper)
  • 2 puntpaprika’s 
  • 6 a 7 tomaten 
  • Verse basilicum 
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • Plantaardige geraspte kaas
  • Rigatoni (ongeveer 100 gram ongekookte pasta per persoon)
  • Optioneel: groentebouillonblokje

 What to do?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Snijd alle groenten in grove stukken en leg ze in een ovenschaal;
  • Meng in een schaaltje flink wat olijfolie met de (geperste) knoflook, rozemarijn, oregano en peper en zout en schenk dit over de groenten. Schep goed om;
  • Gril de groenten voor 40 minuten in de oven en schep regelmatig om; 
  • Leg hierna wat grove groenten opzij voor de topping en pureer de rest van de groenten met een staafmixer, zodat een mooie egale saus ontstaat;
  • Kook ondertussen de Rigatoni (eventueel met het bouillonblokje) zoals vermeld op de verpakking en giet af;
  • Voeg de saus bij de Rigatoni et voila, de pasta is klaar; 
  • Serveer de pasta met grove gegrilde groenten, plantaardige geraspte kaas en eventueel nog wat peper en zout.