Vegan BIG MAC
Loopt het water jou ook al in de mond bij het zien van deze Vegan Big Mac? Ons wel!
Wat heb je nodig?
Voor de saus:
- 1/2e rode ui
- 1,5e eetlepel Remia Mayolijn
- 1 eetlepel Piccalilly
- 1 eetlepel ketchup
- Halve theelepel witte wijnazijn
- Halve theelepel suiker
- Snuf zout
Verder:
- 2 hamburgerbroodjes
- 150 gram Beyond Mince
- Plakje vegan kaas
- Kropsla
- Augurk (bijvoorbeeld Kesbeke plakjes)
- 1/2 rode ui
- 1 theelepel grove mosterd
Hoe maak je het?
Begin met de saus: snipper de rode ui. Meng de halve rode ui met de Mayolijn, Piccalilly, ketchup, witte wijnazijn, suiker en zout en zet voor een minuutje in de magnetron op 600W.
Snijd ondertussen de sla
Ga dan door naar de burger: voeg 1 theelepel grove mosterd en wat peper en zout toe aan het Beyond Mince en kneed door elkaar
Draai hier vervolgens 4 gelijke bolletjes van. Druk de bolletjes plat naar gewenste dikte. Gebruik hiervoor een spatel (ook handig om de burgers los te krijgen van de ondergrond. Ze zijn nogal plakkerig)
Verhit in een koekenpan wat plantaardige bakboter en bak 2 burgers voor ongeveer 3 minuten per zijde
Leg op 1 burger een plak kaas. Plaats een deksel op de pan om de kaas te laten smelten
Snijd ondertussen 2 hamburgerbroodjes doormidden en verwarm in een koekenpan zonder olie. We gebruiken 2 onderkanten en 1 bovenkant
En dan is het tijd om te stapelen: broodje, saus, sla, burger met kaas, rode ui, broodje, saus, sla, augurk, burger, rode ui, saus, broodje 🍔
En eet smakelijk!!!
De Big Mac bevat 33 gram eiwit.