25% BULK KORTING

Vegan Flatbread Spicy Chicken

Voor de inhoud heb je nodig: 

  • Vegan kipstuckjes
  • Paprika
  • Ui
  • Knoflookteentje 
  • Olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde oregano 
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl sambal 
  • Peper en zout
  • Handje verse koriander
  • Limoensap van 1/2e limoen 

 Voor het flatbread 🍞 heb je nodig (3 stuks): 

  • 150 gr bloem
  • 1/4 tl zout
  • 90 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn 
  • 25 gr gesmolten boter (bv. Violife) 

What to do? 

Marineer de kipstuckjes met 2 eetlepels olijfolie en de kruiden en laat minimaal een halfuur staan.  

Het is nu tijd om te beginnen aan het flatbread. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kant en klaar flatbread te kopen, maar het is nog lekkerder om het zelf te maken. Zo maak je het: 

Kneed in een paar minuten soepel deeg van de bloem, zout, amandelmelk, boter en de kruiden. Dit kan met behulp van deeghaken, maar het kan ook gewoon met de hand. 

Leg het deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat 40 minuten rusten. 

Snijd ondertussen de paprika in reepjes en snipper de ui. Bak dit in een pan met wat olijfolie. Voeg hier een teentje knoflook aan toe. 

Als de paprika wat zachter is, kun je de gemarineerde kipstuckjes meebakken. 

Voeg op het laatst limoensap toe van een halve limoen. 

Laat zachtjes op staan als je verder gaat met het flatbread. 

Na 40 min kun je het deeg in gelijke stukken verdelen en uitrollen tot een pannenkoek. Gebruik hierbij genoeg bloem om plakken te voorkomen. 

Bak de ‘pannenkoek’ in een koekenpan met olijfolie goudbruin. 

Besmeer het flatbread met een saus naar keuze (ik koos voor Mayolijn, chilisaus, klein teentje knoflook en peper en zout). 

Voeg hierna de kipvulling toe en voor de liefhebber wat extra koriander. 

Rol dicht en garneer eventueel met wat limoensap.  

Mocht je geen liefhebber zijn van koriander, dan kun je dit ook volledig achterwege laten!